DANSBAND & ARTISTER 2024

HOLIDAYS

TISDAG 25 juni-ONSDAG 26 juni

Dansbana 1, Folkets Hus

Läs mer
Bandet profilerar sig med svängig dansmusik! Bandet med glada värmlänningar bildades redan 1999 och är idag ett band på frammarsch även i Norge och Finland, de har under 2023 släppt en helt ny skiva. De spenderar hela två dagar med oss i Överkalix och öppnar hela dansbandsveckan!

REPLAY

TISDAG 25 juni-ONSDAG 26 juni

Dansbana 2, Allsåklubben

Läs mer
Replay, med sångerskan Tina Martin i fronten , är orkestern med målet att få alla åldersgrupper upp på dansgolvet! Bandet kommer från Malax i Finland, lite söder om Wasa, och bildades 2007. De spelar traditionell dansbandsmusik och repertoaren är anpassad till att alla ska kunna få åtminstone en liten dos av sin favoritgenre. Replay öppnar dansbandsveckan i Överkalix!

BARRABAZZ

TISDAG 25 juni-LÖRDAG 29 juni

Underhållning på Grand Arctic Resort

Läs mer
Denna underhållande dansbandsduo från Örnsköldsvik är med oss veckan lång och spelar både före och efter dansen på dansbanorna, inne på hotellet Grand Arctic Resort. När Barrabazz står på scenen kan lite allt möjligt hända och underhållningsvärdet är högt! Denna duo leds av Jan ”Kläppen” Edlund och har spelat på allt från motionsdanser runtom i landet, till Viking Lines fartyg och Svenska Dansbandsveckan i Malung sedan år 2000. Missa inte dem när de besöker oss på Dansbandsveckan i Överkalix.

KJELLEZ

ONSDAG 26 juni – TORSDAG 27 juni

Dansbana 1, Folkets Hus

Läs mer
Kjelle Lundbom bildade Kjellez mitt under pandemin år 2021 som består av ett gäng rutinerade dansbandsmusiker från både södra Sverige och Östkusten. Medlemmarna har tidigare spelat med band såsom Glenn-Endys, Skåningarna, Jontez och Matz Bladhs.
Repertoaren består av dansvänliga och populära låtarmed bra danstempon och bandets ledord är GLATT, ENKELT och SVÄNGIGT!
Kjellez säger själva att de inte tummar på kvaliteten, utan är ett varumärke för bra dansmusik. Bandet vann en Guldklav för Årets Surprize under Svenska Dansbandsveckan i Malung 2022. Missa inte att dansa till Kjellez!

TONY IRVING

ONSDAG 26 juni – FREDAG 28 juni

Dansbana 2, Allsåklubben

LÖRDAG 29 juni, Dansbana 3

Brännabergets Festplats

Läs mer
Vår mest karismatiske TV-domare från svenskarnas favoritunderhållning Let’s Dance, reser land och rike runt året om för att främja dans i samhället. Han gör ett enormt antal live events varje år där han utbildar i socialdans, underhåller och delar med sig av dansens tips och trix, håller i danstävlingar, dömer danstävlingar och anordnar dansläger. Tony är en utmärkt ambassadör för Dansbandsveckan i Överkalix och han sätter en otrolig fin prägel på detta evenemang.
Under fyra dagars tid erbjuder Tony dansundervisning i olika dansstilar på plats, för både nybörjare och besökare som dansat förr (läs mer under fliken Dansundervisning) och till finalkvällen har han en rolig överraskning planerad på Dansbana 3, där han även agerar konferencier hela kvällen. Häng med och lär dig hos Sveriges bästa danscoach dagtid och upplev en fantastisk entertainer kvällstid!

KALLE & HELEN PALO

ONSDAG 26 juni – FREDAG 28 juni

Dansbana 2, Allsåklubben

LÖRDAG 29 juni, Dansbana 3

Brännabergets Festplats

Läs mer
Paret Palo bor i Öjebyn och driver Dansfirman, som är mest verksamma i norra Sverige, men även i Finland. De utbildar året runt på plats och är också med oss under Dansbandsveckan i Överkalix, där de håller i grundkurser i den klassiska svenska buggen. Paret Palo älskar att engagera människor i dansen och det viktigaste för dem är att man trivs, har man roligt så är man redan i mål! De har tillsammans över 30 års danserfarenhet och ser fram emot att träffa alla goa´ dansare som vill passa på att utbilda sig under veckans gång!

MARTINEZ

TORSDAG 27 juni-FREDAG 28 juni

Dansbana 1, Folkets Hus

Läs mer
Medlemmarna I Martinez är välkända ansikten uppe i Överkalix och ett riktigt favoritband hos publiken! Bandet som bildades 1976 har rönt framgång efter framgång – de har bland annat vunnit Svenska Dansbandsmästerskapen, vunnit hela fyra Guldklavar, vunnit Guldsladden två gånger och sist, men inte minst – vunnit en Grammis som Årets Dansband för sitt album Bubbelgum 2021. Martinez bjuder på traditionell dansbandsmusik och mycket eget materiel, bandet släpper hela tiden ny musik!

MICKE AHLGRENS

TORSDAG 27 juni-FREDAG 28 juni

Dansbana 2, Allsåklubben

Läs mer
Bandet utgår från Stockholmstrakten och är ett utav Sveriges mest publikdragande dansband! De spelar låtarna du känner igen och älskar i den mogna kategorin – lättdansat, musikaliskt och svängigt! Micke och hans band presenterar ett flertal olika instrument under kvällarnas gång, till och med flöjt och allihop körar och sjunger. 2022 firade bandet 30+ år med pompa och ståt. Bjud upp och njut!

BHONUS

FREDAG 28 juni

Dansbana 1, Folkets Hus

LÖRDAG 29 juni

Dansbana 3, Brännabergets Festplats

Läs mer

Västkustbandet Bhonus bildades 1972 och är en vårt lands mest anrika dansband. Efter 40 år på vägarna, på olika dansbanor och folkparker valde bandet att sluta spela på heltid och ägnade sig helt och hållet åt show och konserthus. Idag gör de fortfarande enstaka spelningar på utvalda tillfällen och Dansbandsveckan i Överkalix blev just ett sådant! Detta band är oerhört musikaliska, bjuder på mycket stämsång och spelar helt och hållet live. De har tex gått final i Sikta mot Stjärnorna, när de imiterade The Beach Boys. Bhonus bjuder på en gedigen blandning dansmusik – både dansbandsklassiker, 60-tals musik och låtar från deras 12 egna släppta album. Missa inte att dansa till Bhonus!

FRAMED

LÖRDAG 29 juni

Dansbana 3, Brännabergets Festplats

Läs mer
Framed, från västkusten, startade sin karriär 2008, med Streaplers som sina stora förebilder och mentorer. 2013 vann de Bingolottos Dansbandstävling och blev ett med de svenska dansbanorna. Efter detta åkte bandet till Nashville på inspirationsresa och som sedan har präglats bandets sound fram till idag. Drivkraften är att bara spela låtmaterial som bandet själva tycker om. Bandet brinner för härlig country samt rock n’ roll och med en egen touch spelar 100% live. I dagsläget spelar de på deltid och gör ett kort besök under Dansbandsveckan i Överkalix, där det kommer att svänga rejält!

DANZBANDERZ

AVSLUTANDE ARTISTER LÖRDAG 29 juni

Dansbana 3, Brännabergets Festplats

Läs mer
Sommarens dansbandsvecka I Överkalix avslutas på allra bästa sätt – tillsammans med DANZBANDERZ! Linus Lindholm, som tidigare spelat med Mats Bergmans och Jontez, startade år 2020 detta roliga dansbandsprojekt, som definitivt attraherar både dansare och en yngre publik. Danzbanderz släpper sin musik på digitala plattformar och är inte kända för att turnera, så vi är oerhört glada över besöket i Överkalix. Vi kommer att få lyssna, dansa och festa till nutidens populära poplåtar från den svenska artisteliten – i dansbandstappning! Men även andra vägen om – gamla härliga godingar och dansbandslåtar – gjorda i modern tappning. Detta koncept är riktigt roligt man kan inte låta bli att sjunga med. Danzbanderz kommer att lyfta taket – en värdig avslutning på denna sommar!