OM OSS

Som arrangör för Dansbandsveckan i Överkalix står Överkalix Kommun.

Dansbandsveckans hade sitt premiär-år sommaren 2023 och nu har vi fått mersmak.
Över 2500 unika besökare kom till Överkalix för evenemangets skull. Kulturen och dansen passar in i Överkalix och då vi vill visa upp våra vackra vyer för så många besökare som möjligt och skapa attraktiva upplevelser för hela landet här uppe i Norrbotten, gör vi det givetvis igen! Dansbandsveckan i Överkalix är ett evenemang vi ämnar att bygga större år för år och vi satsar på att vara en spelare att räkna med bland landets alla härliga dansbandsfestivaler.
Med Svenska Dansbandsveckan i Malung som vår stora förebild, lär vi oss mer och mer år för år.
Efter avslutad Dansbandsvecka kommer du som besökare att få fylla i en utvärdering om evenemanget, med hjälp av dina svar, så lär vi oss ännu mer.

Om Överkalix

I mitten av Norrbotten ligger Överkalix, vi kallar det ”i hjärtat av Norrbotten”.
På en yta av 2792 km2 bor en befolkning på ca 3200 personer.
Vår närmaste stad Luleå ligger tio mil härifrån och till Stockholm är det 100 mil. Finska gränsen ligger endast fem mil från centralorten.
I centralorten finns större delen av kommunens service samlad, såsom skolor, bibliotek, affärer, kommunförvaltning, hotell och restauranger, polis, äldreboende, med mera.
Överkalix ligger vid Kalix älv, med Torneälven som nästa älv ett fåtal mil österut.
I Överkalix har vi istället en eget, särpräglat mål: överkalixspråket (även kallad ”bondska”). Den har sina rötter i fornnordiskan och används mest av äldre personer.
Överkalix kommun erbjuder många möjligheter till friluftsliv och en aktiv fritid – det är det riktigt fina med att bo och spendera tid här uppe!